Wie we zijn
Guitaresque is een netwerk van gitaristen binnen Nederland. De leden wonen voornamelijk in de regio Zuidoost-Brabant, maar gitaristen die in andere delen van Nederland wonen, zijn ook van harte welkom. Iedereen die graag samen met anderen gitaar wil spelen, kan bij ons aansluiten. Uiteraard moet je dan wel beschikken over een instrument en bereid zijn stukken thuis te oefenen. Spelniveau en ervaring zijn niet belangrijk; we leren van elkaar tijdens samenspeelsessies. Je moet wel enigszins noten kunnen lezen.  Als je dat nog niet kunt, raden we je aan om enkele gitaarlessen te nemen.

Doel van de club
Guitaresque bestaat sinds 1997 en heeft op dit moment (2022) twintig leden. Enkele liefhebbers van de gitaar namen in dat jaar het initiatief om met elkaar te gaan samenspelen en muziek met elkaar te delen.

Wat we doen
Tijdens de eerste jaren van ons bestaan groeide het aantal leden van Guitaresque gestaag. We kwamen één keer per maand bij een van de gitaristen thuis en speelden dan met elkaar samen in de woonkamer. Door de ledenaanwas werd het steeds moeilijker om alle deelnemende gitaristen plaats te kunnen bieden bij de gastheer of –vrouw van dienst. Daarbij was het een uitdaging om iedere deelnemer voldoende tijd te bieden om als solist of als lid van een ensemble zijn of haar spel te laten horen. We besloten om Guitaresque op te delen in ‘kringen’. Een kring heeft maximaal acht leden en iedere kring komt één keer per maand bij een van de leden thuis bij elkaar. Leden van een kring kunnen ook deelnemen aan een speelsessie van de andere kring, mits deze nog voldoende ruimte en tijd beschikbaar heeft. Op dit moment hebben we twee kringen. Twee keer per jaar organiseren we op een ruime plaats een plenaire bijeenkomst. Bij deze sessies zijn ook partners welkom. Enkele meer ervaren gitaristen hebben de taak op zich genomen om minder ervaren gitaristen te coachen. Op die manier kunnen laatstgenoemden in een voor hen geschikt tempo op een prettige manier hun spel en techniek verbeteren. De bijeenkomsten van Guitaresque zijn altijd gezellig en er zijn vele vriendschappen uit ontstaan.